Sunday, June 14, 2009

Handphone-sama


15 Jun 2009

2 cwn kopi ginseng plus tido ptg yg lengkap mmg menyukarkan ak tuk tido mlm ni... Tu sume sebenarnya preparation tuk wat asemen SSP (2)... Tak sangka lak ak mls nk mampush tuk wat asemen tu...

Haih~ Sygnye kopi tu... Ssh2 ak seludup dr ayah ak...

Memndngkan mata ak msh segar bugar dan x de nk wat ape, ditambah ngan korng pon x de keje gak, ade baeknye ak tls blog ak ni tuk tatapan korng... Br la rs berbakti kpd masyarakat sket...

Isu tuk arini yg telah dipilih dr kotak undi ialah: "Henset dan Anda"

Sume org ade henset... Begitu juga dgn sy... Henset sy kaler itam, oleh sbb tu sy nmkan die, Megat B. Itam... Cukup jantan kan nm tersebot.. Tp sy rs nm tersebut x brp serasi dgn die sbb die asyik2 menanges saja... Tangisan berlagu pulak tu... Walaupun bomoh sebelah umah sy suh sy tkr nm die, sy maleh tuk berbuat demikian sbb sy suka nm tersebut... Tambahan pula, prosedur tuk tkr nm lam surat beranak amatlah melecehkan... Jd, sy abaikan kata2 bomoh tersebut dan amek jln pintas tuk menangani mslh ini... Sy x bg die mkn, yakni x charge die... Terus senyap... Dgn hasil yg begitu memuaskan, sy cadangkan para ibu bapa diluar sana yg menghadapi mslh yg sm tuk apply kan teknik ini kpd anak2 mereka... Gerenti beres...

Sy dan Megat mmg x brp nk ngam... Tah brp kali tah sy hampir tertinggal Megat di tempat2 awam... Aritu, kat kopitiam... Time ngah bratur tuk byr, akak waitress (cun oo.. x leh gtau kopitiam mn, kang korng g serbu laks... x leh wat kire korng ni...) tu bg sy hp tu... Mcm mn die tau tu hp sy? Sbb wallpaper henset tu ade gambo buduss sy... Malunye, Tuhan je yg tau... Bbrp ari lps tu lak, sy tertinggal Megat kat computer lab... Time nk trn tangga, br prasan... Dr jauh, sy tgk pintu lab da tertutup... Sy benti dan berpikir sejenak...

"Sir mesti da trn ni, kalu sy kejar, mcm x sempat je... Kalu sempat pon, kang sy kene naek blk tangga ni... Tingkat 3 ni... Kalu sy tinggal je Megat kat lab ni, agak2 esok lusa ade lg x? Kalu da x de, agak2 mcm mn kehidupan sy dims hdpn ye? Ssh ke? Haih, leceh tol..."

Tengah sy berkira2 samada nk rescue ke tak si Megat hitam legam tu, kwn sy ckp yg maybe pintu x berkunci... Sy pon try la bkk... Hmm, x kunci pon... Sy pon kutip la Megat tu smbil mrh die lam hati, "Ha, maen lg jauh2, kan da kene tinggal!"

Kat lam bas pon sy penah tertinggal henset... Biase la, pas 8 ke 10 jam lam bas, otak pon x bape nk betol sgt... Seb baek bas tu lom gerak agi... Sy pegi pon sbb kakak sy srh... Sy da redha da benonye.. Tp henset tu bkn Megat la... Yg sekor tu sy x bg nm sbb time tu sy msh waras lg... Blom cukup gile tuk namakan setiap brg2 sy...

Ms blk Kelantan aritu, kami sekeluarga p brekpast kat satu kedai mkn ni... Lepas pekena nasik kukus special, sy da x ingat dunia da, apatah lg henset sy... Ms da smpi umah br sy prasan.. Henset sy x de ngan sy... Begitu juga ngan beg duit sy... Sy ade la sedikit panik, (sbb ingat makcik sy br bg duit td) tp sy control dan tanye dgn machonye dkt abg sy,

"Henset ngan beg duit Abi ade ngan Ewan kan?" (dengan nada yg sedikit mengharap) "A, ni ha.. Td Abi tinggal kat kedai." Baguihhhh nya abg sy ni, seb baek beliau kutip.

Mungkin korng akan terpikir, nape la sy slalu wat kluar henset sy tu... Simpan je la lam poket, br x tertinggal... Sy sebenarnya kesian ngan henset sy tu... Lemas la asyik2 duk lam poket... Die pon nk jugak menghirup udara segar dan menghayati keindahan alam... Nk2 si Megat tu... Da la hitam (seb baek sy suke itam), ada penyakit semput lak tu...

Eh2... (tgk, sy cuba berpura2 terkejut...) Jam skang menunjukkan pukul 3:19 am...

CHORT SI BOUGENVILLA! EPPY EPPY BIRTHDAY!!!

Caller ringtone percuma dari bibir ikan...

2 comments:

durianjawa-unnie said...

hahaha...
kamsahamnida,unnie..
thanks for the wish...

saranghaeyo...

Be-Fish said...

welkam2...