Friday, January 30, 2009

Komputeru-san~

Da hmpir sebulan pc ak rsk truk...

Rasa diri ni cam OKU je... asal nk wat bende je, musti terbantut sbb br teringat yg pc ak ni rsk... ape2 hal pon musti nk pki pc... adeihhh.... penat ak mcm ni.... bleh jd gile... nmpk je rilek, tp hati rabak o.... mau nangis sambil peluk pc asenye.... aritu ade gak bg kaunseling kat pc ni, tp die mmg x mkn saman a... wat hal gak.... ape la yg die dengki sgt ngan ak ni..... hampir2 ak nmkan monitor pc ak ni Sam, pastu CPU die Dol... Lenkali org tanye nape x online, ak ckp je SAMDOL rsk.... snng cite... mmg da penat da ak menjelajah n oter2 bende2 lam system die ni, mmg la ok jab, pastu weng blk.... nk anto kedai, wjd sedikit kemalasan lam diri ni..... bkn sikit, byk la.... Ak pon x caye sgt ngan org2 pembaiki ni... ape yg die nk wat kat pc darling ak ni pon ak x tau... kalu repair dpn ak leh gak... hahhaha... ngade2...

Sepjg pc ak ni rsk, byk bnde yg sblom ni jrg ak wat, ak wat... Sbgi cth, tgk tv... Kalu kat kolej mmg kurng tgk tv (kat umah tu blakang cite ah) sbb dok ngadap pc je 24 jam... Bile pc wat hal, tv la sbgi gantinye... Sume cite ak layan... Smpikn cite2 indon pun ak balun.... Tp cite isteri utk suamiku tu ak x tgk, sbb.... sbb ak mmg x suke.... wat peminat cite tu, jgn la dimarahi diriku ini.... kui kui kui.... A, ak pon ade gak wat cubaan nk tgk cite Ultraman, tp x pass gak... Sjk kecik ak mmg x lyn cite ni... Time adek-bradek ak dok kmpl dpn tibi tgk cite ni, ak musti g dapur teman mak ak goreng bwg (nk msk la tu)... Kalu dulu ak x tgk sbb muke2 monster tu jelita sgt, skang ak x tgk sbb pakaian Ultraman tu ketat sgt... X baek..... Hahahahha.... Slain drp cite2 tu, ak tgk la... Wonder Pets, Blues Clues, Spa Q, ala-ala Spa Q, x brp nk Spa Q, mmg bkn Spa Q, n etc... tp kalu cite2 ni ak termiss mmg x de hal nye.... just isi ms yg sengaja dilapangkan....

Time ni gak la ak rajin nk msk... Lom kol 12 tgh hari ak da siap msk da.... Mkn mlm kol 5... Hahahaha... Senang rumate ak, Ismania ni... Tp timbul rs sian gak, kene hadam mknn yg tah hape2 ak msk.... Asalkan halal n bule dimamah, ye tak?

So, ape rncngn mase depan tuk Pc ak ni?? Rilek je la dlu, tgu bkk sem br pk... Lgpun jimat sket bil letrik kolej ni.... Walaupun time wat asemen kene berkongsi kasih ngan laptop Is, ku tahan juga.... Wat korng2, sori la ak x leh nk online YM atau Skype... Arap korng phm...

Itu je lah luahan prasaan ak wat ms ni... Laptop pinjam ni x leh pki lelame, kene ikut adab antara peminjam n pemberi pinjam... HEhehehhe....

Hard disk baru dari bibir ikan...

2 comments:

EaSt said...

adat antra pminjam ngn pemberi pinjam?? xde akad p0n...huhu

Ikan Darat said...

akad x rasmi lam ati...
kalu x, terbawa2 nanti...
agar x lupe diri...
n menjaga prsahabatan kami...
hahahha